Historie van de Baarnse Motor Club

We spreken van juni 1977. Diverse motorsportliefhebbers uit Baarn besluiten om te proberen de Baarnse Mc te (her) oprichten. Heroprichten, omdat de Baarnse Mc namelijk al enige historie had voor 1977. De club bestond namelijk al onofficieel vanaf 1950, maar was halverwege de jaren '60 een stille dood gestorven. Een van de oprichters uit 1950 is na de heroprichting in 1977 nog erelid geweest van de huidige Baarnse Mc.

Na een artikel in de Baarnse krant bleek de belangstelling bij de eerste oprichtingsbijeenkomst overweldigend. Ruim 90 belangstellenden kwamen opdagen. Het bleek dat motorcross en motorsport in het algemeen een zeer levend fenomeen in Baarn en omgeving was. Tijdens de definitieve oprichtingsvergadering op 15 september 1977 meldden zich circa 80 leden aan. De eerste clubavond vond plaats op 11 januari 1978. Toen waren de meeste leden motorcrossers of geïnteresseerden in de motorcross. De toerafdeling bestond uit een 15-tal leden. Ondanks de weinige toer-leden is toen al de Oranjerit-traditie begonnen. Op 30 april 1978 werd de eerste verreden. Deze rit was de tweede toerrit van de BMC en heette ook nog geen Oranjerit. In april van 1978 werd de BMC bij de kamer van koophandel officieel als vereniging geregistreerd, en ze werd lid van de KNMV. Dit hoofdzakelijk voor terreinkeuring bij crossevenementen en de verzekering van die evenementen.

November 1978 waren er al 100 geregistreerde leden. Dit door de goede resultaten van de crossers tijdens wedstrijden. Helaas was de gemeente Baarn niet blij met een motorclub binnen de gemeentegrenzen, en diverse onderhandelingen over stukken grond voor een crossbaan werden afgewezen.

De toerafdeling organiseerde toen reeds een toercompetitie en clubweekend.

1980 was een beetje een keerpunt in de historie van de BMC. Terwijl de toerafdeling langzaamaan groter en actiever werd, verlieten diverse crossleden de club en vertrokken naar andere clubs. Dit door het blijvend ontbreken van een eigen oefenterrein voor de crossafdeling. En in oktober van 1980 was de gemeente Baarn het blijkbaar beu om steeds weer nee te moeten verkopen op de verzoeken van de club om terrein. Dus stuurden ze de BMC een schrijven waaruit duidelijk bleek dat verder reclameren geen zin had. In Baarn was geen ruimte voor een crossterrein…

Daarna ging het vlot bergafwaarts met de crossafdeling. In 1981 werd nog een handtekeningenactie in Baarn gehouden, maar het mocht niet baten. Toen de gemeente Baarn vervolgens na enige klachten van geluidsoverlast besloot om ook geen vergunningen voor wedstrijden meer af te geven was het definitief gedaan met het crossen. April 1984 waren er nog slechts 28 betalende leden, hoofdzakelijk van de toerafdeling.

In november 1982 word de crossafdeling definitief opgeheven en gaat de club met een geheel nieuw bestuur verder als toerclub. De naam blijft ongewijzigd. Het nieuwe bestuur is van plan om behalve via het motorrijden ook via andere bezigheden de contacten van leden onderling te versterken.

Per 1 januari 1983 bestaat de club dus op de huidige manier. Met naast de vaste activiteiten die met motorrijden te maken hebben ook diverse niet-motor gerelateerde evenementen. Naast het toeren, clubweekend, Oranjerit e.d. dus ook barbecue, feestavond, bowlingavond, e.d. We hebben sindsdien als club nog wel regelmatig bij de gemeente Baarn aangeklopt. Ditmaal voor een eigen onderkomen. Ook hier echter zonder veel resultaat. In 1988 konden we een ruime kelder onder een kruidenier in Baarn betrekken. Deze ruimte konden we zelf aankleden en inrichten, en we hebben bijna 10 jaar met veel plezier daar gezeten. Sinds 1998 zitten we in ons huidige onderkomen hetgeen we huren van een vogelvereniging. Het ziet er dus niet uit als het onderkomen van een motorclub, maar we zijn met de ruimte zeer tevreden.