K(r)oning(inne)dag 2013.

 

Een dag met verstrengelde belangen.

                     

Want diegene van jullie die mij kennen weten dat ik het liefste voor de buis met een doos Jaques-doekjes bij de hand de troonswisseling had meebeleeft.  

Echter, mijn clubhart gaf me in om bij de Kleurvogel de helpende hand uit te steken. Aldus verliet ik die ochtend Zwolle met een enigszins verdrietig gevoel, en de videorecorder in de aanslag.                               

Even na zevenen arriveerde ik Baarn waar de rest van de ploeg (Ruben, Karin en Els) al was.

Vlag ophangen,koffie zetten, inschrijftafel klaarmaken met laptop voor de Garminezen, een stapel papieren routes voor de non-digibeten en de kas voor de euri’s. Tafels en stoelen klaarzetten met pennen en inschrijfformulieren en…..goddank….., Karin had voor digitale televisie gezorgd zodat we niets van het ont- en bekronings- spectakel hoefden te missen. Karin, bedankt!!!!     

                                 

De eerste rijders stonden traditiegetrouw rond achten al klaar om in te schrijven. En het liep lekker.

Voor tienen hadden we al tegen de 50 rijders ingeschreven. En onder het genot van een Oranjetompouce en koffie gingen we na tienen, met 1 oog op de televisie gericht, gestaag verder.           

 Ook diverse leden reden de rit vandaag mee (Jan, Johnny, Gerard, Jeltje, Marcel, Paul) of kwamen even langs om te kijken (Henk en Hetty, Carina en Gaby), en uiteindelijk strandde de teller op 96 deelnemers.

Een mooi aantal in deze tijden van crisis.          

Diverse complimenten voor de toercommissie van terugkerende rijders vanwege de mooie route over de Utrechtse Heuvelrug, de Betuwe en een stukje Veluwe.

 

Nog een broodje met o.a. zuiver biologische eitjes uit Eemnes, prima verzorgd, en voor mij zat deze dag er alweer op. Rest mij nog om alle medewerkenden van vandaag, route-uitzetters en route-narijders te bedanken voor de hulp. Immers, zonder jullie GEEN Oranjerit. En denk eraan, volgend jaar op 27 April!!!!!!

 

Nog een memorabel feit deze dag….ik ben de 40000 kms gepasseerd.

 

Groetjes, Onno.