16 juni j.l  het doooooorlopend evenement.

 

Dit jaar was het doorlopend evenement als clubrit juni geprikt. De weergoden waren met ons, en deze zondag ging ook Akke mee. Net voor tienen arriveerden we bij de Kleurvogel alwaar de koffie met stroopwafel uit Karin’s topkoffer prima smaakte. (ik had er al stiekum op gehoopt…)

Nadat Akke nog even bij de BP om de hoek het toilet onveilig had gemaakt vertrokken we. En ‘we’ waren vandaag…Ruben en Carina, Paul met Gaby, Karin en Akke en ik. Na een mooi stukje Baarn ging het via de Lage Vuursche richting Soest. Stukje Soest door, en via een mooi stuk polder naar Amersfoort.               

En daar werd het helaas wat minder mooi.….                       

We gingen het Soesterkwartier in, en de stadsring van Amersfoort op. Vervolgens door de ‘grote kantoorgebouwenwijk’ achter het station.               

Wat mij betreft niet echt een stukje mooi Eemland, om het zo maar te zeggen. Amersfoort uit langs het grote klooster en richting Soesterberg. Daar leek het even leuk toeren te worden maar we werden weer een woonwijk ingestuurd, jammer. Van Soesterberg weer naar Soest, en even buitenom Soest, en Soest weer in.    

En daar was Baarn ook weer. Via ‘de Naald’ door Baarn richting de Eem en naar de Eembrug.

Na de Eembrug de dijk op naar Bunschoten. Prachtig mooi toeren. Verder naar Nijkerk, en Putten. In Ermelo wilden we pauzeren bij ‘de Pelikaan’. Restaurantje annex midgetgolf…maar helaas waren de hekken gesloten. Dus iets verdop in Drie terechtgekomen, bij het Boshuis.

Er zijn slechtere plekken om terecht te komen. Op het terras in de zon, vlotte bediening, goed eten en een hele hippe wasbak in de toiletruimte. Dat was, zeg maar, de kers op de taart…

Afijn, nog vol van dat mooie wasbakje gingen we weer op pad. Maar de mooie paden van Germina weken al snel af van de papieren paden. Ruben ging einde rechts, terwijl er bij ons toch echt links stond. Punt 91. Het volgende punt was 1e weg Rechts (Buurtweg), maar we kwamen die Buurtweg links tegen?????? Afijn, ik twijfelde nog of dat ik nou de weg kwijt was….of….

We kwamen verderop wel langs een Akkerweg, zoals in de route vermeld, maar de 4 bankjes die ook vermeld werden konden we nergens vinden. Pas in Appel begon het kwartje te vallen toen we 2 straatnamen in de verkeerde volgorde tegenkwamen. We reden de route ineens in tegengestelde richting!!!! Paul gaf Ruben een seintje dat zijn route niet klopte met de onze en we stopten even om de koppen bij elkaar te steken.

Hoe het nou precies kwam was niet duidelijk, maar we hadden inderdaad een heel stuk contra gereden…?!?!?!

Afijn, de juiste route lag vlakbij richting Terschuur en zodoende de weg weer opgepakt. En vervolgens waren we eigenlijk ineens heel vlug vlak bij het eindpunt.

 

Vandaar dat Akke en ik daar toen de A28 op gegaan zijn om via Zeewolde, een familiebezoekje, en de polder uiteindelijk eind van de middag weer in het mooie Bluefingercity te eindigen.

 

Medereizigers en uitzet-team, het was weer een fijne toer-dag. Allen bedankt en gegroet,

 

Onno en Akke.