Clubrit oktober

Met een 3-vrouws- en 1-mansafvaardiging meldde de BMC zich afgelopen 7 oktober bij Axel’s Bike Shop in Heerhugowaard waar we werden onthaald met koffie en een broodje. Deze motorzaak is de start van de rit georganiseerd door MAC Alkmaar en het is er een drukte van belang.

Bij het zien van de wegrijdende motoren valt mij op dat er diverse kanten op wordt gereden. Verschillende versie’s in omloop of dwarse
gps-apparaten ? Het eerste deel van de route lijkt die van de route van vorige week in omgekeerde richting. Dat is overigens geen straf want het blijft mooi om 6 tot 7 molens in 1 blikveld te hebben.

Na met een omtrekkende beweging Zaandijk en Beverwijk achter ons te hebben gelaten, rijden wij aan op IJmuiden. De bedrijvigheid en het gebied rondom de sluizen blijft indrukwekkend. Al wachtend voor de sluizen wordt ons nette gedrag om aan te sluiten achter 3 wachtende auto’s, volledig te grabbel gegooid door een groepje motorrijders die alle gaatjes rondom de auto’s gebruiken om de motorfiets tussen te persen.

Dit zijn ook de gasten door wie wij al meermalen met een bloedgang zijn ingehaald. Tja, erger je niet, verbaas je slechts. Een wijsheid van moeder Hogenbirk die steeds vaker van toepassing is op allerhande situaties in het dagelijks leven.

Na IJmuiden wil de gps van Johnny met geen mogelijkheid langs de goudkust van Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Vogelenzang.
Die werd pas weer een beetje routewakker bij Beinsdorp en Nieuw-Vennep. Ik heb er geen verstand van en hoop dat nog even zo te houden, maar het lijkt een gps-vlaggetjes-kwestie. We hebben al een paar stukken snelweg gehad die in mijn route niet voorkomen en via de A2 rijden wij Abcoude binnen. Tijd voor een pauze.

Het welbekende etablissement tussen de 2 bruggen nodigt uit en er is nog plaats op ‘deze zonovergoten   7e oktober’, de welkomstzin van de dienstdoende ober die vandaag ook de taak had om gevonden voorwerpen achter de kont van wielrenners aan te dragen. De bidon en fietshelm bleken van de voorzitter. Het commentaar was niet van de lucht en de voorzitter hield verstandigerwijs zijn mond.  
Als ervaringsdeskundige op vergeetgebied weet ik dat dit vaak de beste houding is. (en nee: het ligt niet aan de functie, want als secretaris had ik hier ook al last van)

Na deze stop ri Gein-noord en achter Driemond langs ri Diemen waar een stukje route over de A10 ri Zaanstad voert.
De gps van Johnny is niet te stuiten en weigert enig pittoresks tot zich te nemen.

Vandaag geen Durgerdam, Uitdam, Zuiderwoude, Monnickendam, Edam en Middelie voor ons. Wel een kilometerslange N247.
Nabij Oosthuizen is de gps genegen zich weer enigszins te conformeren aan de papieren route.
Via Grosthuizen, De Goorn, Berkhout, Zuidermeer en Spanbroek arriveren we in Noord-Scharwoude bij etablissement de Buizerd.

Op mijn vraag of de heren een volgende rit iets meer vlaggen willen plaatsen zodat ook de gps-rijders net zo’n leuke route hebben als ik vandaag gehad zou kunnen hebben, geeft men aan dat de routes exact kloppen. Je zuster op een houtvlot. Rij ze dan nog maar eens na. Na een bakkie troost en thee verlaten wij de Noord-Scharwoude waar Els en ik door drukte de kruising niet over komen en Johnny en Jeltje niet meer in het vizier zijn en ook niet meer komen.
Ondanks routehiaten was het toch een aardige dag. Johnny, Els en Jeltje bedankt.

Karin