1 april 2012.

De dag van de eerste clubrit van 2012.

Na een warm weekend vorige week waarbij we door familiale verplichtingen niet aan motorrijden toekwamen, leek het dit weekend beduidend kouder te gaan uitpakken. Akke was aan ’t twijfelen of ze mee zou gaan, maar naarmate ’t weekend dichterbij kwam en de weersvoorspellingen onder de 10° Celsius bleven, zakte de animo om mee te gaan tot, zeg maar, onder het vriespunt. Achteraf gezien een goede keuze, want stilletjes achterop zitten was vandaag een frisse bedoening geweest. Het begon allemaal erg mooi. De zon scheen volop, maar eenmaal uit de beschutting van de bebouwde kom bleek het op de dijk richting Deventer toch redelijk ‘van de frisse’ te zijn. Omdat ik eigenlijk achterlijk vroeg was, met dank aan de ANWB-routeplanner…(reistijd van 1 uur en 11 minuten over 38 kilometer??...zeker in een trutteschudder met jarretelaandrijving en kruipolie getankt)…heb ik op de dijk langs de IJsel de XJR nog maar eens vereeuwigd.   
(Ik heb pas 7 foto’s thuis staan en hangen, en nog 28 in plakboeken en dan nog 326 in de pc)

Al met al was ik ruim voor tienen al in Schalkhaar om daar aan te schuiven bij Gerard!! Die er ook al een kwartier zat. Na een bakkie zeer vage drab waar heel in de verte nog een koffiegeurtje aan zat kwam de rest van de Baarnse clan ook binnenvallen. Ruben, John, Els, Jan en Paul. (een ST1100 rijder en nieuw lid)

Nadat men was uitgelachen om het feit dat ondergetekende nog steeds de route op papier heeft, werden de routes in de digitale systemen uitgebreid met elkaar besproken. “Ik heb 163 km,….oh, ik 166,7…oh ja, mijn lange is 263 en mijn korte 178”…enz. enz. INTRESSANT!!!   
Het grote voordeel van mijn PPR3.0 systeem is dat de routes op alle systemen even lang zijn, dat de aanwijzing ALTIJD op tijd komt, en dat nieuwere versies zoals PPR5.2 naadloos overgaan in oudere versies, zonder enige software problemen.  
Ohja, en het is een stuk goedkoper…..

Terug naar de rit. Zon en wolken wisselden elkaar af, maar goddank bleef de regen weg, want er waren wegen tussen waar behoorlijk wat aan vastgereden zandplaggen oplag, en je kunt wel raden hoe dat rijden is met wat vallende vochtigheid.                                                                Zeker bij punt 115 van de route:                               
 - Gev. Kr. Re…..(Lijkweg), kan je dat niet gebruiken. De route was mooi. Bos en dijk wisselden elkaar af, alsmede wijde uitzichten over gras- en zandlanden. Neem daar een onberispelijke routebeschrijving bij (PPR3.0) en je snapt dat het lekker toeren was. Onderweg kwamen we geregeld wat jeugd met versierde kruizen tegen, (Palmpasen??)en af en toe een ezel erbij. Een leuke afwisseling met de gesloten spoorwegovergangen waar we vandaag een abonnement op hadden. Als er dan nog een oude hondenkop, of een mooie intercity langsstuift…maar nee hoor, zo’n veredelde tramwagon van maximaal twee wagons die met zwaar rode cijfers het interregionale lijntje tussen Suftrutterveen en Boerenklaphol met een vaartje van 23 km\u in stand houdt.  Doe daar de DRIE veerponten bij van resp. € 1,20, € 1,20 en € 1,50 en je ziet dat we ook nog aardig op kosten zijn gejaagd. Over opjagen gesproken…Johnnie en Gerard reden in eerste instantie achteraan, bleken later ineens voor ons op een pontje te staan, en bij het pauzepunt reden ze het restaurant voorbij en kwamen even later weer terug langsjagen, waarna we ze pas weer bij het eindpunt terugzagen?? Gezellig, als je zo met de club en toertje gaat rijden…

Afijn, ondanks de klaagzang hiervoor was het al met al toch een lekker eerste seizoenstoertocht door een prachtige omgeving met een prima tempo om weer aan het motorrijden te wennen….                         
Heren en dame mede(st)rijders bedankt en tot de volgende rit.

Grtjs, Onno.