Zondag 9 oktober 2011.

De ingelaste clubrit van deze zondag leek in ruim water te gaan vallen. De weerberichten waren immers K… met P…, en de zaterdagavond werd er zelfs vorst aan de grond verwacht. Dat kwam gelukkig niet uit, en toen ik op zondagochtend om 10 over 8 buienradar checkte bleek buiten zelfs de zon te schijnen.

Aangezien dat compleet tegen de verwachting in was had ik de avond ervoor niets klaargezet en moest de wintervoering nog in de jas, het vizier nog gereinigd, het regenpak (voor de zekerheid) nog opgezocht, en de lange onderbroek nog uit de mottenballen gehaald worden. Uiteindelijk reed ik 15 voor 9 de snelweg op, en stond ik 10 voor half 10 te tanken aan bij de Bisschopsweg in Baarn.                                        Zodoende was ik op tijd en met een volle tank op de Brink waar JOHNNY stond te wachten.                                                        

Ik was wel de laatste persoon die hij verwacht had, en hij was wel de laatste persoon die ik verwacht had!!! Ik kan me zelfs niet heugen dat ik ooit eerder met John een clubrit gereden heb!! Maar vandaag was ik blij met hem, want ik had alleen een adres in Amstelveen op papier, en een vaag idee van de richting over de A9…, en John heeft een Garmin, dus de route was geen probleem. Rond tienen waren we bij Mc Motovatie aangekomen en even later arriveerde ook Karin en Jeltje. Na een bakkie leut gingen we op pad.

De routebeschrijving was soms wat summier, maar als je dan stug rechtdoor bleef gaan kwam het meestal wel goed.                                                       
Ook waren er 18 verschillende afkortingen in gebruik wat leidde tot punten als…                                         
- 1e Re Fra Ri Stokkelaarsbrug 4, of
- Ew Vrw Re Ri Fra de Kwakel-.                              
Maar het was nog steeds droog!!                             

Richting de klok van 11 uur begonnen er wat kleine spetjes te vallen, maar dat mocht geen naam hebben. En de rit was dermate mooi, dat we die paar spetjes niet eens in de gaten hadden door al die mooie natuur om ons heen. Van Amstelveen ging het via het Amsterdamse Bos en de Bosbaan richting Waver, en Ronde Hoep. Daarna ri. Vinkeveen en Botshol, en in de Hoef was een pauzepunt opgenomen. Bij Restaurant ‘de Strooppot’ hadden we eerder dit seizoen gezeten en was het goed kanen. Pannekoeken zo groot als wagenwielen.

Na de pauze ging het verder naar Noorden. Er werd een paard opgeschrikt, en we reden tussen de varkens en koeien door die echter zo beleefd waren geweest om niet op de weg te schijten, waarvoor alsnog onze dank. Via de Kwakel en Uithoorn naar Nes a/d Amstel en weer Amstelveen. Ondertussen was het wel licht gaan miezeren, maar we waren het erover eens dat dit werkelijk een prachtige route was geweest. Een om te bewaren en met de club bij mooi weer nog eens te rijden. Na een bakkie leut van John gingen hij en Jeltje over de snelweg naar huis en namen Karin en ik de N201 via Uithoorn en ging ik nog even bij paps en mams in Kortenhoef langs.                                                   Na daar ook nog koffie met gehad te hebben ging ik eind van de middag, nu wel volledig in regenpak gehuld, weer naar huis.                                             Omdat ik na het clubweekend de laarzen niet meer ingevet had waren die helaas bij thuiskomst wel volledig doorweekt en had ik van die ‘ape-voetjes’. En zo werd een dag die zonnig en droog begon uiteindelijk toch nat beëindigd.

Zo zie je maar, geloof niet klakkeloos de weer-pipo’s van tv, maar neem de moeite om even vroeg op te staan, en naar buiten te kijken, en neem de gok.

Anders weet je zeker dat John boven je gaat eindigen in de toercompetitie……

Groetjes, Onno.