Clubrit 15 mei.

Het was deze zondag duidelijk minder weer dan de afgelopen dagen. Bij het openen van de gordijnen bleek het zelfs behoorlijk te regenen, met redelijk wat kleine hagel ertussendoor. En ja, …..wat doe je dan. Vanuit het zolderraam kon ik in de verte wel wat blauwe lucht zien, maar dat is in het noorden, en Den Haag licht toch echt wat zuidelijker dan Zwolle. Dus er maar even een belletje aan wagen naar Ruben, wat voor weer het daar is. Helaas werd er niet opgenomen, die lag om 07.40 uur nog achter de gebreide onderbroek natuurlijk. Na even op Buienradar gekeken te hebben, en de bui erg plaatselijk leek, besloot ik toch maar op pad te gaan. Regenbroek uit de mottenballen gevist, regenvoering in de jas en op pad. Op de rondweg van Zwolle kwam het nog met bakken uit de lucht, maar zodra ik op de A-28 zat werd het snel minder, en bij afslag ’t Harde was de nattigheid alweer over.

In Baarn aangekomen nog even de tank volgegooid bij Groeneveld, en op de Brink bleek Ruubje naast een aantal mannen met hele strakke broeken te zitten.      Kerktorenklokslag 9 uur, vertrokken we gezamenlijk op weg naar Den Haag.  Baarn uit, op de Eemnesserweg dacht ik nog Els te zien, maar het was een ander oud besje op een snorfiets……..

Via de A27 naar Utrecht, en de A12 op richting DenHaag. Bij Parkeerplaats ‘Hellevliet’ pikten we Karin op en gedrietjes ging het verder naar DenHaag, het Malieveld. Er was ondertussen geen druppel meer gevallen, en dat zou de hele verdere dag zo blijven.

Bij Pannekoekhuis ‘‘t Malieveld’ was de inschrijving van de Ooievaarsrit van
MK DenHaag. Na enig zoeken naar de inschrijftafel, wat gestoei met Mini SD-cards, het nuttigen van een bakkie en het inrollen van de papieren route bleek de route te eindigen in een gehucht genaamd Lage Vuursche.(?!?!)

Nu was dat voor ons natuurlijk niet ongunstig……….  dat scheelt een 90 kilometer terugrijden Den Haag – Baarn. Maar dat feit van eindigen in Lage Vuursche werd nergens van te voren vermeld. Niet in de toerkalender, niet op hun eigen site, niet in het voorwoord van de route. Best slordig dus. Als ik vanuit bijv. Hellevoetsluis besluit naar Den Haag te rijden voor een toerrit (51 km), en ik verwacht vanuit Den Haag weer naar huis te moeten na de rondrit, ben ik niet blij als die toertocht in Lage Vuursche eindigt, en ik 106 km naar huis moet!!!! En zonder digitale routezoekster (zulke figuren zijn er namelijk nog steeds) zit je dan mooi in ‘The middle of nowhere’!!

Trouwens, die digitale routezoeksters bleek vandaag wederom (!!! Misschien wordt het wat vervelend, maar het is een feit !!!) sŕmen met de papieren route goed te functioneren. Beiden waren namelijk niet optimaal, om het maar zachtjes uit te drukken. De papieren route sloeg soms hele kruizingen over, en wanneer het volgende punt kwam…..zoek het maar uit. Ook waren punten omgedraaid…
kreeg je eerst         ‘de Snelweg over (viaduct)’ en daarna ‘Li. en Re. (Kerkweg)’ , terwijl het andersom op de beschrijving stond.
Ook het punt ‘Re. ri. Westeinderplassen’ kwam maar niet. Zet er dan bij…’Na watertoren, Re. ri. Westeinderplassen.’ Dan weet je waar je naar uit moet kijken, en die watertoren was niet te missen. Ook bij Haarzuilens moest er over een fietspad gereden worden, terwijl die weg echt niet toevallig gisteren is afgesloten…..

Natuurlijk was het niet alleen ‘kommer en kwel’. De route was namelijk wel gigantisch mooi. Langs het Braassemermeer, de Langeraarse Plassen, Nieuwkoopse plassen. Pauze hadden we in De Hoef. Restaurant ‘de Strooppot’ bleek een goede keuze te zijn. Boerenpannekoek en twee keer boerenomelet smaakte zeer goed. En achter glas (binnen) in het zonnetje was het goed uit te houden. Via de Woerdense Verlaat, de Harmelerwaard, Haarzuilens, Maarssen, en via Breukelen, Loosdrecht, Hilversum en Maartensdijk naar Lage Vuursche.

Daar gingen we ‘uit elkaar’ en na een vlot stukje snelweg was ik ruim voor vijf uur weer thuis.            

En na een douche, bakkie soep met stokbrood, en de nodige spannende momenten was het eindelijk zover. 

De enige echte was weer                            
KAMPIOEN VAN NEDERLAND!!!!!!!!                             
Voor de 30e keer, en eindelijk sinds 2004.

 Dus zo kwam aan deze mooie toerdag een nog mooier einde.

Groetjes uut Zwolle,……..Onno.