Clubrit nr. 1 !!!!!!!!

 

Deze 28e maart 2010 was een clubrit gepland vanuit Leiden.

Toevalligerwijs hadden wij de zaterdag ervoor een feestje in Kortenhoef, en was ik dus die dag al met de XJR naar ’t Gooi- en Eemland gekomen.

Op de zondagmorgen hoefde ik dus niet achterlijk vroeg op om op tijd op de Brink te staan. Zaterdag had ik nog een redelijk buitje op de kop gehad, en omdat ik de regenbroek in Zwolle had laten liggen heb ik eerst zaterdagmiddag nog even via internetbankieren een knaak naar Pelleboer overgemaakt zodat het zondag droog zou blijven.

 

De Brink werd deze morgen bezocht door flink wat cc’s.

Gerard met minimaal 1200 cc, Karin met 600 cc (?), Ruben met 1100 cc, Jan v. S. met 1300 cc, ik zei de gek met 1300 cc en Jan v. L met 1800 cc. Met in totaal 7,3 liter inhoud en 22 cilinders waren we niet echt ‘ondermaats’ op weg, zeg maar…..

 

Via de A-27 naar Utrecht en het zonnetje kwam ons tegemoet.

Dan de A12 en op een gegeven moment richting Leiden.

In Leiden moesten we naar de Hoge Morsweg 199. Eerst heel de stad door, en vervolgens liep de Hoge Morsweg tot nr. 115.

Bleek er een andere weg tussendoor te lopen, en wanneer je honderd meter verder reed was het weer Hoge Morsweg.

 

Afijn, de koffie was gratis en de keek ook.

 

Helaas had Ruben de allernieuwste Garmin mee met Blauwe tanden en weet ik wat voor Gadgets, want de route kon er helaas niet opgezet worden. Zo bij de tijd waren ze bij MCRandstad niet. Jan en Jan konden met hun prehistorische routedingen wel de route downloaden.

Gelukkig had ik de Routerol ZWP 4V bij me alwaar de route ook in geload kon worden. Omdat het toch lekkerder rijdt als er een jong ding de aanwijzingen in je oor fluistert reed Jan v. L. voorop. Echter, bij punt 4 ging het al mis. De papieren versie gaf de juiste route aan, en de digitale versie vertoonde haperingen of een net iets andere (vent)weg. Dat zou de rest van de dag zo blijven. De samenwerking echter tussen papier en digitaal ging prima, als papier wat onduidelijk was nam digitaal het over en vice versa.

 

Er waren behoorlijk wat scheurneuzen op de weg. O.a. Buells en Triumph streetfighters die duidelijk het winterstof aan het wegrijden waren. Wij (wat oudere heren en dame) genoten wat meer van het mooie weer, en de omgeving.

Alhoewel het geen route was die ik zal bewaren voor het nageslacht, want daarvoor ging het teveel door woonwijken en industriegebied. Maar ik realiseer me wel dat je dat in de Randstad natuurlijk moeilijk kan ontwijken.

De mooiere stukken waren ook echt mooi.

De Woerdense Verlaat is zo’n traject waar je nooit genoeg van krijgt. Smalle kronkelende weggetjes langs mooie watertjes, en vandaag ZONDER hordes wielrenners.

Die mietjes met strakke broeken en een zeemleren kruis met uierzalf vonden het vandaag zeker nog te fris….gelukkig voor ons.

 

De lunch deden we in Hekendorp, in het enige cafe-restaurant waar we door de jaren heen al diverse malen gezeten hebben.

De hamburger GOEJANVERWELLE is aan te raden.

Els nog even een sms-je gestuurd dat we lekker in het zonnetje zaten…(was niet waar, we zaten binnen bij de kachel) en ze sms-te (volgens mij tandenknarsend) de groeten terug……

 

Jammer waren ook de vele spelfouten in de plaatsnamen, of vergeten letters. Zo moesten we naar EIMUIDEN (Leimuiden), BODENGRAVEN (Bodegraven), MEIJEN (Meije), HOGENBRUG (Hogebrug), e.g.z.m.d…

Terug in Leiden nog een bakkie koffie (gratis) en we konden vlakbij de A44 op naar Amsterdam. Op de A1 verliet eerst Karin ons, en even verderop ging ik via de A6 richting Zwolle, en dat is dan best nog wel een pokke-end.

Wel lekker zuinig gereden vandaag…over de hele dag genomen zo’n 1 op 17.

De dag vond ik zeer geslaagd, lekker gereden, over het algemeen een wat mindere route, maar de Woerdense Verlaat, de diverse dijkwegen en het gezelschap maakte veel goed. Vooral het slappe gelul tijdens de lunch vind ik altijd een pluspunt.

Oh ja, en het is de hele dag droog gebleven.

 

Groetjes, en tot de Oranjerit!!!!

 

Onno.