Oranjerit 2009

 

De Oranjerit begon dit jaar erg vroeg, 7.30 uur aanwezig in de Kleurvogel om het vogelhuis iets meer op een motorhome te laten lijken, koffie zetten, broodjes smeren en pijlen ophangen, zodat de mensen welke in grote getalen zullen komen ons kunnen vinden.

De steeds beter wordende weersvoorspelling en de vele telefoontjes en info mailtjes in de voorafgaande dagen gaven ons de indruk dat we dit jaar wel eens een grote opkomst konden verwachten. Maar je weet het natuurlijk nooit.

 

Om 8.15 uur stond de eerste rijder, net als vorig jaar de heer Schot uit Sint Pancras, op de stoep. De koffie was klaar en voorgeproefd dus we konden beginnen. Vanaf dat moment kwamen en bleven de mensen binnen druppelen, daarna stromen en dan weer druppelen. Om 10.00 uur zaten we op 80 inschrijvingen om 10.45 uur op 106 inschrijvingen en om 12.10 uur ging de laatste, nummer 115, van start.

 

Rond 13.00 uur kwamen de eerste rijders al weer terug en rond 13.30 uur bereikte ons het vreselijke nieuws uit Apeldoorn. 1 van de rijders wilde omdat hij was fout gereden de route weer oppakken via Apeldoorn, hij kwam daarbij terecht tussen de ambulances en politieauto’s, dit was voor hem de reden dat hij onze rit niet meer ging uitrijden en hij belde ons om zich af te melden. In de Kleurvogel hebben we gelijk de radio aangezet om zelf te kunnen horen wat er nu precies aan de hand was. Nu wil het toeval dat we de route een week voor de rit nog hebben omgelegd, omdat deze over de kruising in Apeldoorn zou gaan, wij wisten wel dat er geen doorkomen aan zou zijn, waar deze idioot besloot het wel te doen hebben wij voor een alternatieve route gekozen.

 

Van de rijders welke de rest van de dag binnen kwamen waren er enkele die het nieuws wel hadden gehoord, maar de meesten wisten van niets, ze vonden het wel vreemd dat op steeds meer plaatsen de vlaggen halfstok hingen. Ondanks dit nieuws was het gedurende de middag een gezellige boel in de Kleurvogel.

 

De rijders waren eigenlijk allemaal enthousiast over de zo goed als foutloze route, lekker afwisselend, bos, heide en dijken, en goed op papier. Een compliment voor de toercommissie en de na rijders lijkt me hier dus op zijn plaats, heren en dame: Bravo!

 

Ik heb naar aanleiding van de inschrijfformulieren een paar feitjes bij elkaar gezocht:

 

115 betalende deelnemers

6  BMC leden hebben de rit gereden

1 Doorlopend Evenement verkocht

10 potten koffie verkocht (ong. 150 koppen)

Verst komende deelnemer kwam uit  Wijnaldum (172 km)

De meeste deelnemers kwamen uit Baarn (14x) Amersfoort (8x)

De oudste deelnemer was net als vorig jaar Dhr. Stienen (1936)

De jongste deelnemer kwam uit 1983

De meeste deelnemers kwamen uit 1961 (10x)

Er reden 19 vrouwen mee

7 mensen hebben zich telefonisch afgemeld

De meeste deelnemers reden op een Honda (32x) BMW (30x)

Er reed 1 Trike mee en 1 Harley (rara wie was dit)

De grootste deelnemende club was Motovatie (6x)

De grootste families waren Fakkeldij (4x) en de Heide (4x)

 

Carina