Oranjerit 2008.

Vooraf zag het er al niet goed uit.

De combinatie van 30 april koninginnedag, 1 mei hemelvaartsdag en 2 weken vakantie voor het merendeel van schoolgaand Nederland deed veel mensen besluiten tot een vakantie van meerdere dagen.

En aangezien de weersvoorspellingen ook nog slecht waren hadden we al een voorgevoel.

s’Morgens 6.00 uur ging de wekker. Het klaargelegde regenpak kon in de tas, want de lucht was blauw met witte wolkjes i.p.v. het verwachte grauw en regen.

Vlug Sem uitgelaten….de zon begon warempel te schijnen…en op weg naar Baarn.

Naar de ‘Kleurvogel’, voor het eerst als startplaats.

In Baarn hingen de vlaggen al en waren de dames bezig met koffie zetten en de laatste voorbereidingen.

Vlug even omgekleed en met Ruben de pijlen die vanaf de invalswegen de route naar de ’Kleurvogel’ aangeven opgehangen. Ook hebben we bij de Trits en de kroeg waar we eigenlijk vandaan zouden starten maar een aankondiging en route naar de ‘Kleurvogel’ opgehangen.

Voor de zekerheid.

Terug bij de ’Kleurvogel’ was Marcel er ook en even later was ook Jan v. S. van de partij. Dat bracht de bemanning voor deze ochtend/dag op 6 man/vrouw. Carina, Karin, Ruben, Jan v. S., Marcel en ondergetekende.  

Els was er natuurlijk s’morgens ook om een en ander te brengen, maar ging later de rit rijden met Gerard en nog iemand.

De eerste rijder waren er al vroeg bij, (de eerste voor achten al), dat zijn de zogeheten die-hards. Een groepje al wat oudere rijders die voor de punten rijden en al jaren met de Oranjerit meedoen.

Helaas waren er nog wel wat laatste wijzigingen die men zelf in de route moest veranderen, maar dat is iets waar je met een route op een feestdag als deze niet onderuit komt.

Dinsdagavond heeft de toercommissie de route nog nagereden (in de regen) en bleken er op enkele plaatsen al dranghekken te staan voor de zogeheten ’kleedsjesmarkten’. (Verkopen van ouwe klerezooi)

En ook lagen er op de Lekdijk over enkele honderden meters zogeheten ’stelconplaten’. Dat zijn van die ijzeren platen die spekglad worden met regen. En aangezien Carina daar met gebeten knillen (plat Amersfoort voor ‘met samengeknepen billen‘) achterop zat was het raadzaam voor deze stremmingen wijzigingen in de route aan te brengen.

Ondertussen was het weer nog steeds goed, maar kwamen de rijders maar mondjesmaat binnen.

Van de eigen leden reden Jan v. L., Gerard en Els.

Ook minder dan andere jaren.

10.30 uur hadden er 45 motoren ingeschreven, en werd al duidelijk dat de 100 niet gehaald zou worden.

Voor de wijzigingen hebben de meeste rijders alle begrip. Dat hoort een beetje bij het karakter van een rit op koninginnedag.

Het uiteindelijke aantal inschrijvingen is 56 geworden. Voor het eerst in 29 jaar Oranjerit minder dan 100.

Ook voor het eerst in jaren kregen we de melding van iemand die aangereden was door een motorrijder (geschampt) en zijn auto had schade. De motorrijder was echter doorgereden, maar hij was in het zwart en ze waren met z’n drieŽn, dus misschien wisten wij wie het was. Nou, we hebben het een beetje in de gaten gehouden, maar er rijden er wel meer in het zwart, en als de motorrijder inderdaad zelf ook schade had zou hij waarschijnlijk wel rechtstreeks naar huis gaan.

Ook voor het eerst in jaren belde er diverse mensen op om te melden dat ze niet in de ‘Kleurvogel’ terugkwamen. Dat verzoek staat al jaren in de routebeschrijving, zodat we dan niet nutteloos tot 18.00 uur op mensen zitten te wachten die niet meer terug komen, maar ik heb niet eerder meegemaakt dat men daadwerkelijk even belde.

De koffievoorziening liep perfect vandaag, ook van de belegde broodjes werd het een en ander verkocht, de gevulde koeken liepen wat minder, en ook de frisdrank liep niet zo. Maar al met al heb ik (ondanks het aantal inschrijvingen) een goed gevoel over deze dag. Wat mij beteft volgend jaar weer in de ‘Kleurvogel’.

De toercommissie mag zich een grote veer in de poeperd steken, want de meeste rijders vonden het een hele mooie route.

En al zit ik niet in het bestuur, dan wil ik toch bij deze iedereen bedanken voor de inzet.

Niet alleen de medewerkers van vandaag, maar denk ook eens aan het uitzetten van de rit, welke richting zullen we dit jaar eens uit gaan?? Wat voor prijzen voor de grootste club (dit jaar MVTC Al weer), verstkomende (Emmen) en oudste deelnemer (Dhr. Stienen van ‘Mike the Bike’ uit Weert). Hoeveel moet er ingekocht worden aan drank, broodjes e.d. Narijden van de route om fouten eruit te halen door Mark en Jan. Routebeschrijving kopiŽren, nieten, nummeren en ga zo maar door.

Er komt veel meer bij kijken aan voorbereiding dan menigeen denkt.

Naderhand moeten dan de inschrijfformulieren nog aan LOOT en KNMV doorgegeven worden, en als Els dan de berekening gemaakt heeft of we uit de kosten zijn is het totaalplaatje pas rond.

Groetjes, Onno.