Hoge Bergpassen.

In MotoPlus van december stond een artikel over hoge bergpassen.De wegen of paden ernaar toe kunnen van zand, grind en gravel zijn.

Nu wil het geval dat de nieuwe nr. 1 het onverharde gravelweggetje naar de Colle Sommeiller is. En laat ik daar in 1979 & ’80 en ’81 geweest zijn? De éérste keer was het samen met Evert en Gerrit Kasius. Ik had in die tijd een zwarte GoldWing K2 1000cc.

De top is de Sommeiller, maar die heb ik nooit op de motor mogen bereiken, door de vele sneeuw die er nog lag. Ik heb wel één keer de top per voet bereikt maar met heel veel moeite!!!

Dat hoef ik nu niet meer te proberen met de conditie die ik nu heb. Op Google Earth kan je de berg opzoeken en heb je een klein overzicht van de piste.

Volg de blauwe blokjes terug naar Bardonecchia. Onderweg kom je langs het plaatsje Rochemolles en langs de Rochemollesdam op 1950m hoogte, met daarachter een stuwmeer. Toen ik daar langs reed was het een armoedige bende met woningen die eigenlijk onbewoonbaar waren. Maar ook hier is het één en ander opgeknapt en later bij gebouwd.

Wat mij nog steeds bijblijft, is een boerin die net zo leefde en smerig was als de varkens die ze in een golfplaten schuur verzorgde. Dat was net na het plaatsje Rochemolles. Wanneer je op de blauwe blokjes klikt worden er foto’s geopend zodat je een idee krijgt van de omgeving en de haarspeldbochten, maar dan op zand, blubber, rotsblokken en puin.

Leuk werk voor een TransAlp of die brommer.

Je start in Bardonecchia ( Italië) en volgt een 26 km lang steenslagpad. Het hoogte verschil is 1.740m tot de maximale hoogte van 3050 m en dat met 47 haarspeld bochten.

Nu heb ik via Google Earth ook ontdekt dat de Stella Alpine Rally nog steeds in juli gehouden wordt en dat in die tijd (juli) de top zelden gehaald word door de sneeuw die er nog ligt. Om de top te bereiken moet je eigenlijk in september gaan. Op Google Earth staat ergens een foto van het bochtenwerk en laat ik nu ook een foto in mijn fotoboek hebben zitten die bijna gelijk is!!!

Ergens op de helft van de klim is er een campingplaats bij een Chalet op 2240m hoogte, misschien het nieuwe onderkomen voor een volgend bezoek aan deze berg. Leuk om op deze wijze herinneringen op te halen.

Wie weet ga ik in de toekomst met de huidige GoldWing deze Rally nog ééns rijden. Wie weet!!!! de tijd zal het leren. Lijkt mij leuk om dit ééns met anderen te doen en dan via Grenoble en een paar verharde bergpassen weer terug.

Zo…. weer een kleine clubbladvulling. Het is toch een zielige vertoning als er weinig in het clubblad staat.

Gr. Jan