VMTC-rit.(2)

Al verschillende jaren rijden we de rit van de VMTC, de opbrengst is voor een goed doel, daar zijn we wel voor te porren. Om 7 uur verzamelen (de oogjes zitten nog dicht) daarna naar Putten voor een warm onthaal met koffie en broodjes.

Om 8.30 uur valt het startschot en begeven we ons richting Voorthuizen om de Gelderse Valley te doorkruisen. Men komt plaatsnamen tegen waarvan de Batavieren volgens mij ook nog nooit hebben gehoord, maar ach, wie weet waar Eemnes ligt??

In Geertruidenberg staat de koffiepot al te pruttelen, en een bakkie leut smaakt altijd wel.

We vervolgen de rit richting Raamdonkveer-Molenschot-Breda, ri. BaarleNassau, nog even wat km’s door BelgiŽ en gaan terug naar Bladel voor de heerlijke nassi maaltijd.. Volgens mij heeft Ruben twee lintwormen, als de een vreet, slaapt de ander, wat kan die gozer bunkeren.

Als je niet de hele dag alert blijft schrik je je regelmatig te pletter als er van die (laat ik het even netjes zeggen) asoos voorbij rossen op wegen die zo smal zijn dat zelfs een mug geen ruimte heeft, dan ben je echt gestoord.

Maar met nog veel humor gaan we ri. Nederweert, langs Toverland naar Horst waar we ijs aangeboden krijgen.

Nu ri. Meldersloo, Nieuw-Bergen, Nijmegen en in Groesbeek gaan we aan de koffie-thee etc. De laatste km’s gaan via het mooie Berg en Dal naar Arnhem om via een mooie dijk ri. Lent, Zetten en Heteren te rijden.

Via-via weer ri. Nijkerk waar we ons voldaan afmelden.

Niet alleen wij, maar nog 1000 man. We ploffen op een stoel en storten ons op de uitsmijters en praten nog wat na. Het zit er weer op voor dit jaar.

Jan bedankt, voor de fantastische begeleiding, Karin - Ruben - Peter en Pia, allen bedankt voor deze grandioze dag. Nog even de laatste km’s met Karin ri. huis, de motor in de schuur (wie komt er poetsen??) en met 515 km op de teller is het genoeg geweest voor vandaag.

Groetjes, Els.