Oranjerit 2007

 

De voorspellingen voor het weer waren dit jaar uitmuntend, dat betekende dat we, volgens ons, nu eindelijk weer eens op een grote opkomst konden rekenen.

 

Om 7.15 sta ik met Ruben voor de Trits, het is toch kouder als verwacht, en de afspraak met de mevrouw van de Trits was niet helemaal juist gemaakt, dus staan we te wachten. Terwijl Ruben de pijlen gaat uithangen, komt Johnny, de kas brengen, en de eerste rijders melden zich al om 7.45 uur. Om 7.55 uur komt de dame eindelijk en kunnen we naar binnen om de boel klaar te zetten.

 

De rijders beginnen te komen, maar helaas toch niet met zo heel veel tegelijk als wij hadden gehoopt. Rond 9.30 uur hebben zich nog maar 30 rijders zich gemeld. Onze vaste klant uit Huizen meld zich ook weer, en stelt voor het 7e opeen volgende jaar, dat we niet aan de richtlijnen van het KNMV voldoen, doordat we geen KM op de route vermelden, na een korte doch hevige discussie gaat hij toch van start. Om 11.45 uur komen de eerste rijders alweer terug en rijd de laatste, nummer 129, weg.

 

Tijdens de ochtend valt het ons op dat er een jongeman met aantekenboekje, verschillende rijders vragen stelt en dat zijn collega van dezelfde mensen foto’s maakt. Onze nieuwsgierigheid kunnen we niet bedwingen en Ruben gaat dus eens poolshoogte nemen. Ze blijken journalisten van de Trouw en zijn bezig met een artikel over 50-plussers op de motor. Het artikel kunnen jullie binnenkort lezen op de website.

 

Bijna alle rijders zijn bij terugkomst zeer enthousiast over de route, en dat is wederom een complment waard voor onze toercommissie.

Dit jaar hebben we leuke spaarpotten als prijzen. En ze vallen dan ook erg in de smaak bij de prijswinnaars.

Onze Oudste deelnemer is een meneer uit 1928, de Verst komende deelnemer kwam uit Landgraaf en de Grootste club was MC De Schaffelaar uit Barneveld, met 8 deelnemers.

 

Er hebben 5 eigen leden de rit gereden, en een aantal leden zijn een kijkje komen nemen in de Trits. Al met al een geslaagde dag, met helaas niet de opkomst waar we op gehoopt hadden, zo zie je maar, dat goed weer ook geen garantie is voor een hoge opkomst.

 

Carina