CLUBRIT oktober.

 

Op 7 oktober j.l. hebben we alweer de laatste clubrit van dit jaar verreden. We reden de route van ons eigen Doorlopende Evenement. Dat is een route die men via post of e-mail het hele jaar bij de club kan bestellen om dan op eigen gelegenheid te gaan rijden.

We vertrokken om 09.30 uur van de Brink te Baarn. ’We’ waren in dit geval ondergetekende, Els, Karin, Jan v. L., Jan v. S., Gerard, Ruben en Mark.

Na de dikke mistbanken op de A-28 op weg naar Baarn waren de eerste zonnestraaltjes zeer welkom om de kou wat uit het lijf te verdrijven. Het beloofde een prachtige dag te worden.

Vanaf de Brink ging het binnendoor richting Achterveld alwaar de oorspronkelijke route zijn startpunt had. Vanuit Achterveld naar de grote rivieren en Betuwe-gebied.

Nou heb ik meestal wel wat te zeiken over een route. Te veel drempels, wat een lange stukken, te veel fouten, …….etc., etc.

Maar vandaag……..niets van dat alles. Werkelijk waar een prachtige route. Met weids uitzicht over weilanden, rivieren, door bosgebied….alles wat een rit de moeite waard maakt zat erin.

Dat m’n vriend Rubie 3 kleine foutjes maakte zodat er even getoeterd moest worden…ach, een kniesoor die daar op let.

(jaja, ik moet het even aanhalen)

Een pauzepunt ergens langs een rivier, met goed eten en adequate bediening, ook niets over te zeuren. (Alleen duurde het volgens sommigen wat lang voor we ergens stopten…het is lastig rijden met een klotsend volle blaas tegen een trillende tank).

En met twee pontjes (altijd leuk) en de lekdijk, rijnbandijk, waaldijk e.d. (waar blijft die van Slooten toch?? Komt ‘ie er niet langs?? Of is ‘ie nu eindelijk z’n wilde haren kwijt) was het verhaal van deze tocht helemaal compleet.

Na 235 toerkilometers draaiden we weer bij Achterveld de A-28 op en na wat zwaaiwerk ging eenieder zijn kant op.

Uiteraard wordt dan na afslag ‘t Harde op ‘t laatste rechte stuk A-28 voor Zwolle nog even het gas tegen de stuit gedraaid waarbij een klein jochie in een Peugeotje 307 de mond openviel en de bestuurder van de Volvo V70 T5 verbijsterd achterbleef. Jawel dames en heren, dat was even onvervalst kicken…..

Ik heb van deze dag en tocht zeer genoten en ook het gezelschap was niet verkeerd……

Hartelijke groeten, Onno.