Avondrit 20 mei Baarnse Motorclub

 

Op zaterdagavond 20 mei was het zo ver.

Ik, een nieuw lid van de Baarnse Motorclub, ging samen met Ruben (is familie van me) de avondrit rijden.

Ruben kwam me halen op het moment dat er een flinke hagelbui naar beneden kwam. Dat geeft al aan hoe het weer was. Nat, voor mij koud, en er stond een flinke wind.

Alhoewel ik al 10 jaar in bezit ben van een motorrijbewijs is mijn rijervaring niet groot.

Vorig jaar, nadat wij (ik, man en drie kinderen) verhuisd waren naar Amersfoort, was er plek in de garage voor een motor en is deze ook aangeschaft.

Vol spanning begon ik aan dit avontuur. Te gespannen waarschijnlijk want op de tweede rotonde die ik tegenkwam op weg naar het startpunt, ging ik onderuit. Een oud vrouwtje, welke voor mij reed, had daar ook een aandeel in, maar zal zich daar nooit van bewust zijn.

En nu...... geschrokken en met knikkende knieŽn toch maar weer op de, niet beschadigde, motor gestapt.

Zou ik dit niet gedaan hebben dan was voor mij het motor rijden afgelopen en ik denk dat ik voorlopig niet of nooit meer op de motor was gestapt.

Ruben die dit alles gemist had, was gewaarschuwd door een passerende auto dat een andere motorrijder een stukje terug langs de kant stond te praten. Na een aantal rondjes rotonde voegde ik me weer bij hem.

 

Bij het clubgebouw en tevens startpunt van de rit heb ik nog een koffie gedronken voor de schrik. Samen met Ruben, een collega van Carina (ook een vrouw) en Onno zijn we de rit gaan rijden.

De wolken die boven ons hoofd hingen beloofde niet veel goeds, maar uiteindelijk is er maar een klein buitje op onze helmen terecht gekomen tijdens de rit.

Om nu uitgebreid te vertellen waar we allemaal zijn geweest, zijn jullie bij mij aan het verkeerde adres.

Mijn eerste motorrit, gevallen, zweet tussen de bilnaad, maakt dat ik niet goed onthouden heb waar we allemaal langs en door zijn gereden.

Een paar plaatsen weet ik nog zoals Baarn, Lage Vuursche , Breukelen, Vreeland, Nederhorst den Berg , Naarden, Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes. Maar dit weet ik meer omdat het voor mij redelijk bekend gebied is. Ik heb altijd in Hilversum gewoond en veel gefietst door de omgeving. Maar nog nooit op de motor, behalve tijdens de rijlessen.

Na een poosje kon ik me ook een beetje ontspannen en wat meer om me heen kijken. Mooi langs de vecht, waar aardig wat mensen met boot(jes) in de weer waren, terwijl het weer niet echt meewerkte.

Ik had geen routebeschrijving en hoefde alleen Ruben in de gaten te houden. Achter mij reden de anderen. Ongeveer twee uur later waren we weer terug bij de club. Al met al voor mij toch wel een geslaagde rit.

Ik denk dat ik, met beter weer, de rit nog eens met mijn man ga rijden.

 

Terugkijkend op mijn eerste motorrit, weet ik dat ik nog een hoop kan verbeteren, vooral het bochtenwerk. Nu ik dan ook lid ben geworden, hoop ik in de toekomst nog meer mooie ritten te rijden. Met dank aan Ruben en Carina die mij enthousiast hebben gemaakt. En Ruben en Onno bedankt voor het vergezellen.

 

Namens een nieuw lid van de Baarnse Motorclub,

Veronique